Sylt gelé marmelad inläggningar och konserver

Sylt gelé marmelad inläggningar och konserver

Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

Rör ut socker med vinäger och salt. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar
Snabb blåbärssylt

Snabb blåbärssylt

Ställ åt sidan och låt svalna. Koka upp blåbär och socker och låt sjuda cirka 10 minuter tills den blir mer fast i konsistensen
Äppelmos med pepparrot

Äppelmos med pepparrot

Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Sila bort vattnet och lägg äppelklyftorna i en kastrull
Dagens recept: Pickles

Dagens recept: Pickles

Dessutom är det mycket gott med syltlök i inläggningen. De flesta grönsaker och rotfrukter passar fint i pickles, vi har valt några som vi tycker om

Dagens recept: Vinbärsgelé

Använd både svarta och röda vinbär till vinbärsgeléet. Skölj, rensa och repa bären. Pröva om koket geléar sig genom att doppa ned en torr sked i grytan
Fikonchutney

Fikonchutney

Servera med bitar av Västerbottensost och ett gott knäckebröd. Finhacka fikonen. Koka ihop de övriga ingredienserna
Rödvinbärsgelé

Rödvinbärsgelé

Lägg dem i en syltgrytaoch sätt på värmen. Plocka och skölj bären. Hetta upp saften till kokpunkten i grytan och värm samtidigt sockret i ugnen
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Varva gurka, dill och senapsfrön i rena glasburkar. Koka upp ättikan, vattnet, sockret och saltet. Slå den heta lagen i burkarna och sätt genast på locket
ÄPPEL- OCH RÖDLÖKSCHUTNEY

ÄPPEL- OCH RÖDLÖKSCHUTNEY

Skala och klyfta äpplen. Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med chili. Lägg i rödlöken och koka upp
Passionsfruktscurd

Passionsfruktscurd

Sylt & Marmelad. Jag tyckte att Passionsfruktcurden var sagolikt god, fräsch och fin, så jag spar detta recept och vill gärna prova att använda den i andra efterrätter
Romrussin /whiskeymarinerade russin

Romrussin /whiskeymarinerade russin

Lägg russinen i en skål eller glasburk och häll över whiskyn/romen. Smaka ev av med valfritt socker och vaniljsocker
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Ett gott tillbehör till många rätter, kanske allra bäst till kött och rätter med asiatisk touch. Skala och skär rödlöken i tunna skivor på mandolin
Rårörda lingon

Rårörda lingon

Stöt och rör tills sockret löst sig. 1. Stöt sönder de tinade lingonen med en potatisstöt tillsammans med sockret
Hemmagjord surkål gör gott för din mage

Hemmagjord surkål gör gott för din mage

Jag ville ju givetvis testa detta och det som verkar enklast att göra är just surkål. Den surkålen som man köper i affären är oftast pastöriserad vilket betyder upphettad vilket betyder att bakterierna dör och det vill man ju inte
Surkål med äpplen och dillfrö Tareqs recept

Surkål med äpplen och dillfrö Tareqs recept

TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna

Fläderblomssaft i grevens tid

Här i Skåne står fläderbuskarna i full blom och somliga har redan blommat över. Det här konserveringsglaset räcker precis till en sats saft
Snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Och så slog det mig att det är ju ingen idé att safta ochsyltaochkonservera sommarens frukter och grönskande grönheter för jag kommer ju inte vara här i höst när det är dags att avspisa dem