Rör ut socker med vinäger och salt. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar
Använd både svarta och röda vinbär till vinbärsgeléet. Skölj, rensa och repa bären. Pröva om koket geléar sig genom att doppa ned en torr sked i grytan
Varva gurka, dill och senapsfrön i rena glasburkar. Koka upp ättikan, vattnet, sockret och saltet. Slå den heta lagen i burkarna och sätt genast på locket
Sylt & Marmelad. Jag tyckte att Passionsfruktcurden var sagolikt god, fräsch och fin, så jag spar detta recept och vill gärna prova att använda den i andra efterrätter
Jag ville ju givetvis testa detta och det som verkar enklast att göra är just surkål. Den surkålen som man köper i affären är oftast pastöriserad vilket betyder upphettad vilket betyder att bakterierna dör och det vill man ju inte
TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Och så slog det mig att det är ju ingen idé att safta ochsyltaochkonservera sommarens frukter och grönskande grönheter för jag kommer ju inte vara här i höst när det är dags att avspisa dem