Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Köttfärslimpa: 600 g köttfärs 140 g tärnat bacon 1 gul lök 3 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar hackad bladpersilja Pressgurka: 1 gurka ½ dl ättiksprit 12% 1 dl strösocker 1½ dl vatten Rårörda lingon: 225 g frysta lingon ½ dl strösocker Ugnsstekt potatis: 600 g delikatesspotatis Arla® Smör&rapsolja spray Krämig gräddsås: ½ msk kalvfond 2 dl vatten 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 msk svartvinbärsgelé ½ msk kinesisk soja 2 tsk majsstärkelse ½ tsk salt Haricots verts: 200 g färsk haricots verts ½ tsk flingsalt
Servera med potatismos eller kokt potatis, rårörda lingon ochpressgurka. Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma små köttbullar och lägg på vattensköljt fat eller bakpapper
Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.