Kall sås - dressing. Salsa - dipp Marinad - glaze

Kall sås - dressing. Salsa - dipp Marinad - glaze

Aprikoschutney

Aprikoschutney

Förvara kallt. Fräs löken i smör-&rapsolja i en stekpanna. Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna, kärna ur och strimla chilin
Bagna cauda  /  En varm, kryddig dipp

Bagna cauda / En varm, kryddig dipp

Servera dippen varm med grönsaker och brödtärningar att doppa. Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel
Rostad blomkål med tahinisås

Rostad blomkål med tahinisås

Blanda under tiden ihop ingredienserna till tahinisåsen och smaka av med salt och peppar. Bred ut tahinisåsen på portionstallrikar eller på ett uppläggningsfat
Chimichurri | SVT recept

Chimichurri | SVT recept

bladpersilja. 1vitlöksklyfta. 1gul lök. 1färsk oregano. 1färsk koriander. 1röd chili. 1citronsaft. 1olivolja. 1saltFinhacka persilja, vitlöksklyftor, gul lök, oregano, koriander och röd chili
Raita

Raita

gurka. 1tomater. 1salladslök (går att byta ut mot en pressad vitlöksklyfta). 1finhackad koriander eller mynta
Ärtröra med rödlök och citron

Ärtröra med rödlök och citron

Låt koka ytterligare 15-20 min. 5 dl raps -eller olivolja. Blötlägg de gula ärtorna i minst 12 timmar. Koka ärtorna i rikligt med saltat vatten i ca 30 min
Morot och tahiniröra

Morot och tahiniröra

Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötterna i stavar. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de mjuknat, ca 20 min
Basilikasås

Basilikasås

Hacka basilikan grovt och häll alla ingredienser i en skål. Mixa alla ingredienser med hjälp av en stavmixer, låt stå och dra i kylen några minuter 1 kruka basilika
Ärthummus /   Kristina Anderssons recept

Ärthummus / Kristina Anderssons recept

Mixa ärter, olivolja, tahini och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. En riktigt god och enkel hummus gjord på ärtor passar perfekt som krämig tillbehör till dina middagar
Morotskräm

Morotskräm

Skala och riv morötterna. Blanda med crème fraiche. Pressa i vitlöken. Smaka av med vinäger, salt och peppar
Cashew- och avokadospread

Cashew- och avokadospread

1-2 vitlöksklyftor. Blöt cashewnötterna i vatten, minst 30 minuter men gärna över natten. Ta bort kärnan ur avokadon och gröp ur innehållet
Äppeltzatziki med rökt fisk

Äppeltzatziki med rökt fisk

rökt lax (eller makrill). 1Äppeltzatziki. 4 dl matyoghurt 3 syrliga äpplen 2 klyfta vitlök 2 msk olivolja 1 msk honung salt malen svartpeppar
Stekt lax med äppeltzatziki

Stekt lax med äppeltzatziki

1-2 vitlöksklyftor pressade. Äppeltzatziki. 4 medelstora äpplen. 1 msk citronsaft. 1 tsk rivet citronskal. 3 dl tjock yoghurt
Horseradish Sauce

Horseradish Sauce

1 (8-ounce) package cream cheese softened. Cream butter and add in cream cheese. Cream together until fluffy