Kontrollera laxen mot slutet, den ska dela sig lätt när man känner med en gaffel och få en gyllene yta så ge den en snabb skjuts genom att flytta upp den en fals i ugnen och öka värmen till grill om det behövs
4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt skivad salladslök, ägg, salt och chilikrydda och mixa till en färs
8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sin lag med lock på. Lägg den råa äggulan och det kokta ägget i en bunke tillsammans med senap
Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt. Separera fiskfiléerna och lägg dem på en tallrik. Låt puddingen svalna något innan den serveras med skirat smör, pepparrot, citron, potatis och broccoli
Tillsätt smör- och mjölblandningen klickvis i buljongen tillsammans med ett par dl av grädden. Börja med att göra såsen som kan göras färdig flera timmar i förväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.