1 kg salladskål. 1100 g päron, rivet. 150 g ingefära. 125 g vitlök. 120 g jodfritt havssalt. 11 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas
När din kimchi är tillräckligt smakrik stannar du av processen genom att förvara den i kylen. Använd händerna för att blanda alla ingredienser tills grönsakerna är jämt täckta med röd kryddpasta
Men nu kör vi igång med hur du kan göradin egen surkål full med nyttiga bakterier. Personligen äter jag surkål till nästan allt, ett par matskedar som tillbehör brukar sitta fint och görmagen glad
Jag vet inte hur många gånger jag provat att görasurkål genom åren. Lägg kål och vätska i glasburken, pressa ner kålen hårt för att få bort alla luftbubblor
Tyvärr var det före bloggens tid, varför jag inte kunde läsa på hur man borde göra. Jag gillar verkligen surkål, faktiskt så mycket att jag kan vakna mitt i natten och smyga upp för att ta mig ett par skedar
Vasslan gör man genom att låta yoghurt eller filmjölk rinna av i ett vanligt kaffefilter. Förvaras i rumstemperatur under press i 2 veckor. Efter 2 veckor läggs den på burk och förvaras svalt i ytterligare minst 6 veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.