Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon
Jävligt gott
Jävligt gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 2 röster

Ingredienser

  • 1 stor färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk socker
  • ½ krm vitpeppar
  • en liten näve hackad persilja
  • 3 dl färska lingon
  • 1-1,5 dl socker
  • 10-12 medelstora fasta potatisar som är ungefär lika stora
  • 1-2 dl ströbröd
  • 50 g smör
  • 3, 5 dl vispgrädde (eller havregrädde för the vegans, då rekommenderar jag att ni ökar mängden mjölfritt smör för smakens skull )
  • 2 msk svartvinbärsgelé (det finns vegansk med pektin istället för gelatin)
  • 1,5 msk grönsaksfond (jag använde touch of tastes brynta scharlottenlöksfond, supergod!
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • Salt och svartpeppar
  • 300 g quorn eller sojafärs
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 gul lök
  • 2 ägg (kan bytas ut mot lite mer vätska och 2 msk potatismjöl tror jag, fast jag har inte testat det själv ännu)
  • 1,5 dl vispgrädde (eller havregrädde)
  • 1,5 msk grönsaksfond (se ovan)
  • 1 msk kinesisk soja 9 kryddpepparkorn 1 msk potatismjöl (för extra konsistens, skippa om du inte använder ägg)
  • Salt och svartpeppar
  • Massor av smör till stekning

Beskrivning

Kommentarer

  • mongoliten

     - 

    Provade på en variant med detta som grundrecept. Fantastiskt gott och mycket uppskattat här hemma!

  • marian-33

     - 

    Gjort det till ett barnbarn som var vegetarian och hon gillade det mycket ?

Logga in eller Registrera för att kommentera.