Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi. Den blev väldigt het, men ju längre den fick stå till sig i kylen, desto mer balanserad blev hettan och till middagen var den mildare, så låt den gärna stå ett halvt eller helt dygn innan den äts
Den är gjord på nektar från kokosblomman som sedan fermenterats och blandats med havssalt. Den har en lite sötaktig smak, vilket gör att jag inte har med något sött i receptet
Packa i en glasburk eller kruka med lock, tryck ner ordentligt så att vätskan står över grönsakerna. Använd då mineralvatten eller vatten från egen brunn)Dela 1 kg salladskål på mitten, ta bort botten och skär 3 cm breda strimlor. Mixa vitlök, ingefära, salt, päron och 1 dl vatten till en jämn smet. Blanda kålen med smeten och massera in det under 3 min
Jag vet inte hur många gånger jag provat att göra surkål genom åren. Du behöver även ha en tyngd att lägga ovanpå, antingen en platt sten som är steriliserad eller en plastpåse som du fyller med vatten och knyter till
Smaka av med salt och peppar. rikligt med dill, hackad. du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill och äpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.