Sylt gelé marmelad inläggningar och konserver

Sylt gelé marmelad inläggningar och konserver

Aprikoschutney

Aprikoschutney

Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna, kärna ur och strimla chilin. Rör i aprikoser, chili, juice och socker
Fläderblomssaft

Fläderblomssaft

Vill man ha mycket mindre socker i så kan man hälla upp saften på plastburkar när den är klar och förvara i frysen
Picklade grönsaker i 1-1-1-lag

Picklade grönsaker i 1-1-1-lag

Skala, rensa, skölj och skiva alla grönsaker du vill ha. Förväll ett par minuter i kokande saltat vatten, kyl ner och låt rinna av
Vinbärsgelé

Vinbärsgelé

Använd både svarta och röda vinbär till vinbärsgeléet. Skölj, rensa och repa bären. Pröva om koket geléar sig genom att doppa ned en torr sked i grytan
Kanelkokta lingon

Kanelkokta lingon

Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt svalna av. 1. Lägg kanelen på botten
Äppelmos på hela äpplen

Äppelmos på hela äpplen

Dela äpplena i halvor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna och mixa sedan äpplena släta. Baka mitt i ugnen på 150° i ca 40 min
Picklade lingon

Picklade lingon

Vänd på burken, låt svalna och förvara svalt. ättiksprit, 12%. 1strösocker. 1vatten. 1kanelstång. 1ingefära. 1lingon, färskaKoka upp samtliga ingredienser till lagen, häll lingon i glasburkar
Pumpamarmelad med apelsin och ingefära

Pumpamarmelad med apelsin och ingefära

Skala och riv pumpan grovt. Riv ingefäran fint och skalet av apelsinen. Blanda ihop pumpa, socker, ingefära och apelsinskal i en kastrull
Saltzucchini!

Saltzucchini!

Ner med saltet och rör om. Rör om lite till i saltvattnet och kontrollera så saltet löst sig, annars rör lite till
Snabbpicklad rödlök

Snabbpicklad rödlök

Skiva löken i tunna ringar och lägg i. Häll av lagen och förvara i kylen. Blanda lagen i en glasburk eller bunke i rostfri metall
Picklade lingon och rödlök

Picklade lingon och rödlök

Rör samman vatten, äppelcidervinäger och salt. Varva skivad lök och lingon i en burk, slå över vätskan
Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

Rör ut socker med vinäger och salt. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar
Snabb blåbärssylt

Snabb blåbärssylt

Ställ åt sidan och låt svalna. Koka upp blåbär och socker och låt sjuda cirka 10 minuter tills den blir mer fast i konsistensen
Äppelmos med pepparrot

Äppelmos med pepparrot

Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Sila bort vattnet och lägg äppelklyftorna i en kastrull
Dagens recept: Pickles

Dagens recept: Pickles

Dessutom är det mycket gott med syltlök i inläggningen. De flesta grönsaker och rotfrukter passar fint i pickles, vi har valt några som vi tycker om
Fikonchutney

Fikonchutney

Servera med bitar av Västerbottensost och ett gott knäckebröd. Finhacka fikonen. Koka ihop de övriga ingredienserna
Rödvinbärsgelé

Rödvinbärsgelé

Lägg dem i en syltgrytaoch sätt på värmen. Plocka och skölj bären. Hetta upp saften till kokpunkten i grytan och värm samtidigt sockret i ugnen
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Varva gurka, dill och senapsfrön i rena glasburkar. Koka upp ättikan, vattnet, sockret och saltet. Slå den heta lagen i burkarna och sätt genast på locket
ÄPPEL- OCH RÖDLÖKSCHUTNEY

ÄPPEL- OCH RÖDLÖKSCHUTNEY

Skala och klyfta äpplen. Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med chili. Lägg i rödlöken och koka upp