Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
KalkonenSköljkalkonen i kallt vatten både in- och utvändigt. Bind kalkonen för att få jämnare fördelning av värmen och för att den inte ska ramla sönder
Helstektkalkon har blivit lite av en tradition hemma hos oss under alla helgona helgen. I lördags var min syster med familj bjudna hem till oss på kalkonmiddag
Hur som haver tycker vi att kalkon med en fräsch "äppelstuffing" är det perfekta valet. Och med de "minikalkoner" som nu finns i handeln behöver det vare sig kosta skjortan eller innebära att vi äter rester i flera veckor efteråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.