1 Fyllning:4
äpplen (t.ex. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 grödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia
1 Att
pensla med: kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar
1 Till
ugnsformen:2 dl vatten 2 gula lök i bitar 2 morötter i bitar 5 enbär, torkade
1 En
god sås att ha till:3 dl grädde vetemjöl till redning portvin eller portvinsgelé salt & pepparTa ur kalkonen ur påsen. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Blanda smöret med kryddor och soja. Pensla kalkonen runt om. Lägg kalkonen i en ugnsfast form och stek i 225°C varm ugn i ca 30 minuter. Tag ut formen och sänk temperaturen till 175°C. Häll på vatten och lägg i lök, morötter och enbär. Stek vidare med ryggen uppåt. Ös då och då. Vänd bröstet uppåt den sista halvtimmen. Beräkna 30 minuters stektid per kg kalkon. Innertemperaturen ska visa +70°C på stektermometern när kalkonen är färdigstekt. Till såsen, sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Red av med mjöl utrört i vatten. Smaka av med salt, peppar och portvin eller gelé. Tips för dig som vill förbereda! Kalkonen kan förberedas till och med steg 6. Sila i så fall skyn och låt kalkonen kallna. Tranchera kalkonen och lägg upp i en ugnsfast form. Vid serveringstillfället värms kalkonen under folie i 150°C varm ugn.
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Inte så klassiskt men det blir jättegott och matigare. Värm en stor kastrull på mellanvärme. Trodde faktiskt inte att jag bloggat om det tidigare, men det hade jag visst, men Raymond Blanc’s version
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 burk ansjovisfilé à 50 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 liten ask ansjovisfiléer
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 burk ansjovisfilé i burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.