Kalkon3 kg färsk kalkon, av bästa sort 3 citroner 3 äpplen 1 knippe persilja 1 gul lök 2 morötter ca 200 g torkade katrinplommon (1 påse) salt och peppar 50 g smör
Gräddsås1 gul lök 1 morot 1 msk smör 2 dl köttbuljong 4 dl vispgrädde salt och peppar tamarisoja
Servering600 g potatis, kokt 200 g brysselkål, kokt inlagd gurka svartvinbärsgelé
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
Husmanskost och ibland med lite festligare tvist. Mitt första recept för i år får därmed bli den här otroligt saftiga och goda gårdskyckling som jag helstekt i ugn med stekpåse
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.