Dela clementinerna och löken och för in i kalkonens mage tillsammansmed lagerbladen. Efter julens magsjuka så har vi nu kvicknat till och vi har haft en liten minijulafton här hemma med familjen
2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Servera till köttet. Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar
Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Servera till köttet. Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med. 1 msk kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen. 2 dl vatten 2 st gula lök i bitar 2 st morötter i bitar 5 st enbär, torkade En god sås att ha till. 3 dl grädde vetemjöl till redning portvin eller portvinsgelé salt & peppar
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med. kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen. 2 dl vatten 2 st gula lök i bitar 2 st morötter i bitar 5 st enbär, torkade En god sås att ha till. 3 dl grädde vetemjöl till redning portvin eller portvinsgelé salt & peppar
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.