Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila med rosmarin, citron, vitlök ocholivolja. Är osten riktigt fin och smakfull blandar jag den bara med någon skvätt olivolja, lite peppar och salt
Mortla eller grovhacka vitlök, rosmarin & skalet av citronen. Rapsolja. Det närmar sig påsk, & jag förknippar påsken medlamm, så hoppa över ägghalvorna i år & testa det här receptet istället
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Att göra pulled lamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
När jag skulle äta värmde jag linserna tillsammans med lite olivolja. Jag började med att slå in några vitlöksklyftor i folie och lät dem bakas tillsammans medlammet
På med timjan ocholivoljaoch vänd runt så att allt är ordentligt täckt. Lägg dem i en långpanna med hela oskalade vitlökskyftor samt tjocka halverade skivor av citronen (tvätta den ordentligt först, om den inte är eko
Vispa i resten av smör-&rapsoljan. Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlök och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 600 g lammkotletter. 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
Lägg allt i en skål och häll över olivolja, salta och peppra och rör runt. Gör små hål med kniven i lammstekenoch kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
½ dl olivoljamedcitronsmak. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
Kall sås med parmesan, vitlök, citronoch basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitronoch basilika (se här)
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.