Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning: 4 st klyftade äpplen (t.ex. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med: 1 msk kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen: 2 dl vatten 2 st gula lök i bitar 2 st morötter i bitar 5 st enbär, torkade En god sås att ha till: 3 dl grädde vetemjöl till redning portvin eller portvinsgelé salt & peppar
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Inte så klassiskt men det blir jättegott och matigare. Värm en stor kastrull på mellanvärme. Trodde faktiskt inte att jag bloggat om det tidigare, men det hade jag visst, men Raymond Blanc’s version
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 burk ansjovisfilé à 50 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 liten ask ansjovisfiléer
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 burk ansjovisfilé i burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.