Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen. Pressa gärna lite citron över köttet, det ger en fräsch känsla av medelhav
Sätt den fyllda filén i en ugnsform. Oftast är det korv och makaroner på måndagar eftersom jag jobbar sent och Leif ska försöka laga mat när han kommer hem med trötta, hungriga barn
Gårdagens gooooda middag var älgfilé med tillbehör. Här myser vi framför morgon-tv och jag funderar på om jag ska koka morgonens andra kopp te redan eller om jag ska vänta ett tag
italienska kryddor (blandning av torkad röd paprika, rosmarin, torkad rödlök, salvia och oregano). Här är recept på Helstekt fläskfilé fylldmed salami, parmesan, basilika och italienska kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.