Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Receptet hittade jag på IngelstaKalkons hemsida, har ändrat något. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Lägg kycklingen i ugnssäker form tillsammans med resten av citron- och apelsinbitarna. Vi brukar göra helstekt kyckling i ugnen med rosmarin och citrusfrukter och den blir verkligen riktigt saftig och god
Här är recept på Helstekt fläskfilé fylldmed salami, parmesan, basilika och italienska kryddor. Idag vill jag bjuda er på en smarrig fylld fläskfilé som vi åt till varmrätt på Påskafton
Lite jul, lite vår, lite lätt - och framförallt väldans gott. Ochmed de "minikalkoner" som nu finns i handeln behöver det vare sig kosta skjortan eller innebära att vi äter rester i flera veckor efteråt
Helstektkalkon. Fyll kalkonenmed grönsakerna och örterna. Lägg kalkonen i en ugnssäker form. Avsluta med smöret och knyt ihop benen, så att öppningen stängs, med bindgarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.