Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning: 4 st äpplen (t.ex. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med: kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen: 2 dl vatten 2 st gula lök i bitar 2 st morötter i bitar 5 st enbär, torkade En god sås att ha till: 3 dl grädde vetemjöl till redning portvin eller portvinsgelé salt & peppar
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Tranchera kalkonen och lägg upp på ugnssäkert fat. Häll på vatten och lägg i lök, morötter och enbär. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 burk ansjovisfilé à 50 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 liten ask ansjovisfiléer
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Hacka ansjovisen. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 1 burk ansjovisfilé i burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.