Snart är det semester och jag ska åka till Gotland några veckor. Det ska verkligen bli underbart att få trampa kalkstensvägar, njuta av havet och stranden och den gotländska naturen
Eftersom det är rabarbersäsong och jag länge har funderat på hur man kan göra en lite smartare rabarberpaj utan vitt socker, har jag nu experimenterat fram en smulig paj som innehåller just mandelmjöl och rabarber och är glutenfri
Saftiga, söta, smakrika och chokladiga små muffins som går snabbt att baka till fika eller mellis. Det blir mättande och näringsrika små bakverk och det räcker med en eller två små
Antingen har de varit för fluffiga (en brownie SKA ju vara kompakt, seg och tung. När jag ändå var igång och skulle prova något nytt tänkte jag att det vore kul att samtidigt göra den glutenfri (brownies är ett sådant bakverk som oftast bara blir bättre av att man använder exempelvis nötmjöl istället för vetemjöl) och utan vitt socker
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfrimjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Glutenfriamjölmixer innehåller till största andel ren stärkelse
Oavsett så är dessa fluffigaglutenfria korvbröd och krispig kikärtskorvar alldeles underbart goda. Konsistensen kanske inte blir lika fluffig men det bör hålla ihop lika bra
De ger fortfarande skörd, ochsåvitt jag kan bedöma är det inget fel på dem. Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Vispa ägg och socker riktigt pösigt ochfluffigt. Nu har jag åstadkommit årets första rabarberkaka, och det gjorde jag i förrgår, en mulen dag när jag helst höll mig inne och stökade
Vispa äggen plus äggvitorna fluffigtoch tillsätt mjölkblandningen. Rör ihop den smälta kokosoljan med havremjölken, kanel, kardemumma, kokossocker och vaniljpulvret i en skål
Den är sockerfri, glutenfrioch (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.