Tips på mycket goda kakor och goda desserter för den som vill baka utan socker. Både jag och Simon gillar att experimentera och slänga ihop det vi har hemma och denna variant var en sådan
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Strö över kanel, sockeroch en nypa flingsalt. Skär äpplena i bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Otroligt god glutenfri smulpaj där saltet bryter av överraskande bra mot det söta
Kör ihop mjöl, socker, psylliumskal och smör i matberedaren. ½ dl ljust rårörssocker. Den kan dock göras både laktosfriochmjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort ochmjölkfri vit choklad
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix
Äppelpaj med kokossockeroch mandelmjöl. Det blev en nyttigare äppelpaj och här kommer receptet. Bland mjöl, havregryn, kokossockeroch lite mer kanel i en bunke
Mina topp tre är chokladmuffins, äppelmuffins och Choklad- och cheesecakemuffins. Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfria muffins utan tillsatt socker
Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
En läsare tipsade om att smaksätta kakorna med kardemumma (jag har kört med kanel) vilket jag också skulle ha använt denna gång om det inte var så att min kardemumma mycket möjligt hade gått ut och "bäst före"-datumet var utsuddat
Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.