NOUGATKOLA Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

NOUGATKOLA Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 st
  • ¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ msk kakao
  • 150 g nougat
  • 1 msk smör

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Hacka sötmandeln grovt.

    2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt nougat och smör. Blanda ordentligt och rör om till en slät smet.

    3. Rör ner sötmandeln i kolasmeten.

    4. Häll smeten i en form, ca 15 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.