CHOKLADDOPPAD AFTER EIGHT-TRYFFEL Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

CHOKLADDOPPAD AFTER EIGHT-TRYFFEL Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 10 –15 st
  • 1 dl vispgrädde
  • 10 After Eight-plattor
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
  • 2 tsk smör
  • Garnering
  • florsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

    2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

    3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

    4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.