Värm på svag värme tills allt har smält samman. Fortsätt röra tills smeten är blank. 1150 g vit choklad. 12 dl strösocker (kan minskas). 11 dl vispgräddeKlipp eller skär skumtomtarna i små bitar. 1Hacka chokladen fint. 1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgräddei en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min under omrörning. 1Lyft av kastrullen från spisen och rör ner chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv
Häll några droppar olja i koppen och smeta ut med hjälp av ett hushållspapper. I en annan skål mixar du alla ingredienserna med en stavmixer, utom fröna som du blandar i när du mixat klart
Baka en rund marängtårta med jordgubbar och vispgrädde – klicka här för recept. Bred sedan ut ett tunt lager vispgräddeovanpå (eller endast vispgrädde)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.