JORDGUBBSTÅRTA Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

JORDGUBBSTÅRTA Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • JORDGUBBSTÅRTA
  • 12 bitar
  • 2 marängbottnar (färdigköpta eller baka mina spröda lättgjorda bottnar – klicka till receptet här)
  • 100 g mörk choklad, smält (pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna)
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g jordgubbar, mosade
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • florsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna i kylen.

    2. Fyllning: Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade jordgubbar.

    3. Lägg grädden på ena marängbottnen.

    4. Lägg på den andra marängbotten.

    5. Garnering: Vispa grädden och bred ut den på tårtan. Garnera med jordgubbar. Pudra över florsocker.

    Garneringstips!
    Självklart kan man fylla tårta med den fyllning man gillar bäst. Det är gott att garnera tårtan med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.