2
marängbottnar (färdigköpta eller baka mina spröda lättgjorda bottnar – klicka till receptet här)
100 g
mörk choklad, smält (pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna)
Fyllning
2 dl
vispgrädde
300 g
jordgubbar, mosade
Garnering
3 dl
vispgrädde
jordgubbar
florsocker
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna i kylen.
2. Fyllning: Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade jordgubbar.
3. Lägg grädden på ena marängbottnen.
4. Lägg på den andra marängbotten.
5. Garnering: Vispa grädden och bred ut den på tårtan. Garnera med jordgubbar. Pudra över florsocker.
Garneringstips!
Självklart kan man fylla tårta med den fyllning man gillar bäst. Det är gott att garnera tårtan med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad.
Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Mosajordgubbarnaihop med strösockret. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.