LJUS KLADDKAKA Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

LJUS KLADDKAKA Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • Tips!
  • Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, hackad choklad eller 200 g mörk, hackad choklad. Eller släng lite frysta blåbär eller hallon på smeten före gräddning.
  • LJUS KLADDKAKA
  • 12 bitar
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Garnering
  • florsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.

    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

    3. Häll smeten i formen.

    4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

    5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.