NUTELLACHEESECAKE Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

NUTELLACHEESECAKE Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 –14 bitar
  • Enkel och gudomligt god cheesecake med en krämig Nutellafyllning och rostade hasselnötter.
  • Garnering: Rostade nötter
  • 100 –150 g hasselnötter
  • Botten
  • 400 g digestivekex
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Nutellafyllning
  • 300 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 msk florsocker
  • 400 g Nutella, rumsvarm

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

    2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

    3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

    4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

    5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.