NOBLESSEMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA Lindas bakskola o matskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
16 –20
bitar
Marängbotten
6
äggvitor
3 dl
strösocker
Ovanpå bottnen
200 g
mörk choklad
Fyllning
10 dl
vispgrädde
200 g
vit choklad, finhackad
2 –3
dl valfria bär
Fyllning & garnering
20 st
chokladplattor, t ex Noblesse
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.
4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden.
5. Bred ut ett tunt lager vispgrädde. Strö ut valfria bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbsbitar ovanpå grädden. Täck bären med ett tjockt lager grädde.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.