Bakpulver bullar  Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

Bakpulver bullar Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 st
  • 75 g smör, smält
  • ½ dl strösocker
  • ½ krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 msk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk kanel
  • 2 –3 msk strösocker
  • Garnering
  • 1 ägg (uppvispat)
  • pärlsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

    2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.

    3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

    4. Rulla ihop degen från långsidan.

    5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

    6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

    7. Pensla bullarna med ägg.

    8. Strö pärlsocker över bullarna.

    9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.