HALLONSMULPAJ  Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

HALLONSMULPAJ Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 portioner
  • Fyllning
  • 500 g hallon, frysta eller färska
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 3 msk strösocker
  • Pajdeg
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hallonen i en pajform, rektangulär, ca 24 x 34 eller rund, ca 26 cm i diameter. Strö över potatismjöl och strösocker och rör om.

    2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.

    3. Smula degen över hallonen i formen.

    4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.