LÄTTGJORD KRÄMIG CHOKLADGLASS Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

LÄTTGJORD KRÄMIG CHOKLADGLASS Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,1 liter
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
  • 200 g mörk choklad
  • Chokladdoppade glasstrutar
  • 10 glasstrutar
  • 50 g mörk choklad, smält

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Vispa grädden fluffig i en skål.

    2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

    3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

    4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

    5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.