LÄTTGJORD KRÄMIG CHOKLADGLASS Lindas bakskola o matskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
1,1
liter
5 dl
vispgrädde
1 burk
kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g
mörk choklad
Chokladdoppade glasstrutar
10
glasstrutar
50 g
mörk choklad, smält
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.
Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält chokladoch låt den stelna i kylen. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosadejordgubbar
Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Mosajordgubbarnaihop med strösockret. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.