KYCKLING MED PAK CHOI
catrineyngbro
catrineyngbro

KYCKLING MED PAK CHOI

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4 portioner behöver man
  • 600 gram kycklingfilé, 1 gul lök, 2 röda paprikor, 1 msk rapsolja, 2 pak choi, 2 dl jasminris (okokt)
  • Sås: 2 vitlöksklyftor, ca 2 cm färsk ingefära, 2 msk japansk soja, 2 msk muscovadosocker, 1 msk balsamvinäger, 2 tsk tomatpuré, 2 tsk hoisinsås, 1 tsk sambal oelek, ½ msk rapsolja

Beskrivning

    Gör så här:

    Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rör sedan ihop såsen så här: Blanda ihop pressad vitlök, riven färsk ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoinsinsås, sambal oelek och olja. Ställ åt sidan. Strimla kycklingfilé, klyfta lök och skär paprika i bitar. Stek kycklingen i olja till fin färg. Tillsätt lök och paprika och låt det steka med några minuter. Skär bort roten och dela pak choibladen i mindre bitar och låt de fräsa med va 30 sekunder. Häll såsen över kyckling och grönsaker, blanda runt och låt det koka upp. Servera med ris och sallad.

    Viktväktarna

    mittWW Smartpoints BLÅ: 8 smartpoints per portion
    mittWW Smartpoints GRÖN: 9 smartpoints per portion

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.