Blanda i nudlar ochpakchoi. Får du inte tag på pakchoi så prova med bladspenat. Några blad pakchoi. Smakrik och fantastiskt god lax som tillsammans med nudlar blir en härlig asiatisk anrättning
600 g laxfilé [4 bitar à 150 g] 6 msk blandade sesamfrön, vita och svarta 4 bok choi (eller pakchoi huvuden. asiatisk kål) 0,5 dl japansk soja 0,5 dl ketjap manis (indonesisk söt sojasås) 1 limefrukt, skal och saft av 0,5 röd chilifrukt, fint skivad 4 klyftor vitlök matolja, att steka i salt
GrilladPakChoi. Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Mycket frukt och låg strävhet gör att detta vin går att drickas som den är men även för den som föredrar ett glas rött till den grillade karrén med chilihetta
Lyft över den grilladelaxen på ett snyggt fat och skeda över avokadosalsan. Jag grillar min lax indirekt i en aluminiumform och använder kolgrillen som en ugn
Hyvla över lite smör över laxenoch vik ihop folie till ett paket. Jag tjollrade inte till det med en massa kryddning på laxen, godast blir det så här, och det smakar fisk
Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Vik ihop smördegen så det blir små snygga laxpaket. Smördegsinbakad lax toppas med smaskig pestooch finfina räkor och utgör en riktig festmåltid för både stora och små
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.