Ångans

Ångans

  • 48 Recept
Falsk hummersoppa

Falsk hummersoppa

700 g morot 4 dl vatten 1 tsk salt 1 gul lök 1,5 msk smör 1 msk vetemjöl 7 dl hönsbuljong 2-3 msk cognac 1,5 dl vispgrädde cayennepeppar (efter smak) vitpeppar (efter smak) dill, till garnering
Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök

Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Våfflor 75 gram Mat & Bak smör 250 gram fast potatis 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 3,5 dl standardmjölk Topping 1 st röd lök 1 kruka(or) färsk gräslök 80 gram amerikansk löjrom 2 dl smetana Köp receptet
Lappskojs, Edward Bloms recept

Lappskojs, Edward Bloms recept

1 kg potatis 100 g smör 0,5 dl grädde 1 burk konserverat kött (tex salta biten, skinka, corned beef, picknickbog, spam) salt svartpeppar malen kryddpeppar muskot worcestersås japansk soja inlagda rödbetor saltgurka
Janssons klassiska frestelse

Janssons klassiska frestelse

1 förp Grebbestads ansjovis [125 g] 2 gula lökar 8 potatisar 3 dl grädde ansjovisspad 0,5 dl ströbröd 2 msk smör
Klassisk köttfärssås med spaghetti

Klassisk köttfärssås med spaghetti

400 g nötfärs 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök 0,5 dl olivolja 3 msk tomatpuré 1 dl rött vin (eller vatten) 400 g krossade tomater 1 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1 tsk salt peppar, nymalen kokt pasta, till servering
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 1150 gram fetaost. 13 klyftor vitlök (valfritt)
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

0. 5 kg rödbetor. 12 liter vatten till kokningen. 11 dl ättika (12%). 12 dl socker. 13 dl vatten. 10. 5 kg rödbetor2 liter vatten till kokningenInläggningslag1 dl ättika (12%)2 dl socker3 dl vattenRengör rödbetorna under vatten
Kyckling alla puttanesca

Kyckling alla puttanesca

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 msk olivolja , jungfru 20 st sardeller , (avrunna)
Gambas Marti al pil pil

Gambas Marti al pil pil

3-4 dl olivolja (av god kvalitet) 1 grönsaksbuljongtärning (eller ca 2 msk valfri fond) 1 klyfta vitlök (stor) 0,5 gul lök 2 tsk chiliflakes (eller färsk hackad chili) 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 knippe gräslök (eller bladpersilja) jätteräka, råa ca 2 dl prosecco (eller cava) 1 citron (liten)