1/2 dl
flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
1/2 tsk
salt
50 g
mörk choklad (minst 70 %)
rapsolja (till formen)
Till garnering
färska blåbär
hackad sötmandel
bipollen (kan uteslutas för vegansk)
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Hacka chokladen och strö över.
Grädda kakan i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara i kylen.
Öppna timer: 10 minuter
Till garnering: Garnera kakan med färska blåbär, mandel och gärna bipollen (uteslut för vegansk kaka).
Till servering: Servera med en klick Cashewgrädde. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall.
Tips
Gör eget mandelsmör. Mixa mandlar eller nötter i en matberedare med en neutral olja, helt slätt eller med lite bitar i. Salta ev. Rosta först nötterna för ett extra smakrikt ”smör”.
Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss
Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.