Kladdkaka med mandelsmör
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kladdkaka med mandelsmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 3 dl mandelsmör
  • 1 1/2 dl rumsvarmt spad från kikärtor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl mandel- eller havremjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 dl flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g mörk choklad (minst 70 %)
  • rapsolja (till formen)
  • Till garnering
  • färska blåbär
  • hackad sötmandel
  • bipollen (kan uteslutas för vegansk)

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.

    Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke. Rör till en jämn smet.

    Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Hacka chokladen och strö över.

    Grädda kakan i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara i kylen.
    Öppna timer: 10 minuter

    Till garnering: Garnera kakan med färska blåbär, mandel och gärna bipollen (uteslut för vegansk kaka).

    Till servering: Servera med en klick Cashewgrädde. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall.

    Tips
    Gör eget mandelsmör. Mixa mandlar eller nötter i en matberedare med en neutral olja, helt slätt eller med lite bitar i. Salta ev. Rosta först nötterna för ett extra smakrikt ”smör”.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.