Glutenfria bakverk och desserter

Glutenfria bakverk och desserter

Äpplecookies med vita bönor

Äpplecookies med vita bönor

Mixa vita bönor, halva mängden havregryn, kanel, kardemummakärnor (eller malen kardemumma) , dadlar och pumpakärnor till en slät kaksmet i en blender eller stavmixer
Mandelkaka med bär

Mandelkaka med bär

1 förp färdigkokta stora vita bönor (eller kikärtor) [380 g avrunnen vikt ca 230 g] 50 g smör 200 g potatis, kall kokt 1,5 dl mandelmjöl [65 g] 1 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 2 bittermandel, rivna 3 ägg 2 dl rörsocker 1,5 dl frysta bär (eller färska bär, t ex röda vinbär, blåbär eller hallon) 1 tsk majsstärkelse 2 msk mandelsplitter (eller hackad mandel)
Black bean brownie med jordnötter

Black bean brownie med jordnötter

1 förp färdigkokta svarta bönor [380 g avrunnen vikt ca 230 g] 50 g smör 3 ägg 0,75 dl kakao 1 krm salt 0,5 tsk vaniljpulver 1,5 dl rörsocker 150 g mörk choklad 70 % 1 dl salta jordnötter ev mörk choklad, smält, att garnera med
Fröknäcke        /         Kristina Anderssons recept

Fröknäcke / Kristina Anderssons recept

Tillsätt vatten, lite i taget, och blanda tills det blir en ganska fast smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper och kavla den tunn mellan två bakplåtspapper
Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

Mixa smörbönor, ägg, färskost, dadlar och mandelsmör till en slät massa i tex en hushållsassistent. Tillsätt bakpulver, salt, vaniljpulver och kokosfibermjöl och blanda ihop väl
Ljuvliga veganska kokosbars

Ljuvliga veganska kokosbars

Skaka kokosmjölken, öppna den och häll över det i en skål, rör kokossocker, kokosfibermjöl och kokosflingor
Glutenfria cupcakes

Glutenfria cupcakes

Vispa smör med socker och kryddor. Rör ner mosade bananer, kokos och morötter i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten
Grillad rabarber- och jordgubbspaj med havresmul

Grillad rabarber- och jordgubbspaj med havresmul

Ansa och skär rabarbern i små bitar. Ansa och skär jordgubbarna i kvartar.   Nyp ihop ingredienserna till havresmulet och fördela över rabarber- och jordgubbsfyllningen
Kryddiga mangostänger med gurkmeja

Kryddiga mangostänger med gurkmeja

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät massa. Ställ in massan i kylen (eller frysen om det ska gå snabbt) och låt den sätta sig
SNACK-BAR MED RÅLAKRITS

SNACK-BAR MED RÅLAKRITS

Lägg aprikoser, dadlar, rålakritspulver och sirap i en matberedare. Vänd i de resterande ingredienserna i blandningen (exklusive vatten/äppeljuice) och rör om
Veganska kikärtscookies

Veganska kikärtscookies

Blanda chiafrön och vatten. Blanda det därefter med övriga ingredienser i en skål och rör ihop till en deg
Sega äppelcookies

Sega äppelcookies

Fördela smeten i klickar på bakplåtspappret och platta till. 2 dl glutenfria havregryn. Sätt ugnen på 175 grader
Pavlova med bär

Pavlova med bär

Separera äggvitan från gulan (se till att det inte kommer med någon gula i äggvitan) och vispa äggvitan till ett hårt skum i din köksmaskin
Rör-ihop-kaka med mandel och jordgubbar

Rör-ihop-kaka med mandel och jordgubbar

Rör i mandelmassan i smöret tillsammans med ägg, socker, mandelmjöl och bakpulver. Häll smeten i formen, halvera och lägg i jordgubbarna och strö över mandelspån