Mixa vita bönor, halva mängden havregryn, kanel, kardemummakärnor (eller malen kardemumma) , dadlar och pumpakärnor till en slät kaksmet i en blender eller stavmixer
Tillsätt vatten, lite i taget, och blanda tills det blir en ganska fast smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper och kavla den tunn mellan två bakplåtspapper
Häll över fyllningen och servera direkt, alternativt frys in. Vill du inte använda kvarg så testa gärna med kokosgrädde eller använd lite mer cashewnötter och mango
Mixa smörbönor, ägg, färskost, dadlar och mandelsmör till en slät massa i tex en hushållsassistent. Tillsätt bakpulver, salt, vaniljpulver och kokosfibermjöl och blanda ihop väl
Ansa och skär rabarbern i små bitar. Ansa och skär jordgubbarna i kvartar. Nyp ihop ingredienserna till havresmulet och fördela över rabarber- och jordgubbsfyllningen
Lägg aprikoser, dadlar, rålakritspulver och sirap i en matberedare. Vänd i de resterande ingredienserna i blandningen (exklusive vatten/äppeljuice) och rör om
Rör i mandelmassan i smöret tillsammans med ägg, socker, mandelmjöl och bakpulver. Häll smeten i formen, halvera och lägg i jordgubbarna och strö över mandelspån