Eftersom vi inte hade några kokosflingor hemma när vi senast skulle baka kladdkaka fick vi improvisera och tog då istället lite kokosmjöl i och kortade ner gräddningstiden i ugnen
Själva kakan är både glutenfri ochmjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, salt, kakao ochmandelmjöl. Enligt min dietist kan jag äta produkter med den märkningen och det är jag glad för eftersom den här kladdkakan är något av det godaste jag vet
Blanda ner sockeroch ägg. Servera med grädde och hallon. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm i diameter eller i en form täckt med bakplåtspapper
Det låter väl både gott, nyttigt och mättande. Och alla tre stämmer. Att använda olika pulver av exempelvis blåbär, rödbeta, nypon, hallon, granatäpple och annat är ett enkelt sätt att tillföra extra nyttigheter och smak samtidigt som det fungerar som ett naturligt färgämne
strösocker. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och låt den smälta i smöret. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen och finrivet apelsinskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.