2 dl
mandelmjöl (1 dl mandelmjöl motsvarar ca 50 g)
1 tsk
bakpulver
finrivet skal av 1 lime
1 msk
färskpressad limejuice
färska hallon till garnering
vispad grädde till servering
olja till formen
Hallonglasyr
125 g
frysta, tinade hallon
1 dl
florsocker
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med olja.
Skala och finriv potatisen. Häll av och skölj kikärterna.
Mixa kikärter och olja till ett fint mos med stavmixer eller i matberedare.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp i en bunke. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke.
Blanda ner potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice i äggvispet. Tillsätt mandelblandningen.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna i formen.
Öppna timer: 30 minuter
Hallonglasyr: Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Blanda hallonpurén med florsockret. Bred över kakan. Ställ i kylen och låt stelna något.
Garnera kakan med hallon. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss
Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.