Nyttig kladdkaka
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Nyttig kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
  • 12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 dl riven kokos
  • 1/2 dl olivolja

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.

    Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).

    Smält chokladen i en skål i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Skala och riv moroten fint.

    Mixa dadlarna och nötterna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Häll den i formen.

    Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
    Öppna timer: 10 minuter

    Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.

    Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
    Tips
    Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.