Kladdkaka: Mixa valnötterna fint i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en jämn smet, men den ska inte vara helt slät.
Tryck/platta ut smeten i en bakpappersklädd form eller oljad form med löstagbar kant. Täck över med plastfolie. Ställ i kylen minst 3 timmar eller över natten.
Öppna timer: 3 timmar
Cashewgrädde:
Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 4 timmar. Häll av vattnet. Lägg nötterna i en blender eller matberedare. Mixa nötterna fint. Tillsätt vattnet, lite i taget, till önskad konsistens under fortsatt mixning. Det ska bli en slät och fluffig ”grädde”. Rör ner vaniljpulver och agavesirap.
Öppna timer: 4 timmar
Vid servering: Bred cashewgrädden över kladdkakan. Pudra över lite rå kakao.
Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss
Det här receptet på glutenfri kladdkaka måste jag bara dela med mig av. Jag nöjde mig med lite blommor i håret och en endaste kavaljer - den som jag hållit mig till i fyrtio år vid det här laget
Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.