Raw kladdkaka med cashewgrädde
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Raw kladdkaka med cashewgrädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g valnötter
  • 24 färska urkärnade dadlar
  • 1 dl havregryn (använd ren havre för glutenfri)
  • 1 dl rå kakao
  • 2 msk kakaonibs
  • 3 msk kallt vatten
  • Cashewgrädde
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 1 - 2 dl vatten
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 msk agavesirap
  • Till servering
  • rå kakao

Beskrivning

    Kladdkaka: Mixa valnötterna fint i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en jämn smet, men den ska inte vara helt slät.

    Tryck/platta ut smeten i en bakpappersklädd form eller oljad form med löstagbar kant. Täck över med plastfolie. Ställ i kylen minst 3 timmar eller över natten.
    Öppna timer: 3 timmar

    Cashewgrädde:
    Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 4 timmar. Häll av vattnet. Lägg nötterna i en blender eller matberedare. Mixa nötterna fint. Tillsätt vattnet, lite i taget, till önskad konsistens under fortsatt mixning. Det ska bli en slät och fluffig ”grädde”. Rör ner vaniljpulver och agavesirap.
    Öppna timer: 4 timmar

    Vid servering: Bred cashewgrädden över kladdkakan. Pudra över lite rå kakao.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.