Blanda allt noggrant och förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur.
Gör inga ingrediensbyten som kommer att ändra ingrediensens struktur - som att använda granulerad vitlök istället för torkad hackad vitlök. Om komponenterna inte har samma storlek och konsistens kommer blandningen inte att förbli väl blandad och smaken kommer att försvinna.
Ibland används rostade sesamfrön vilket ger blandningen en lite mer uttalad sesamsmak. Du kan använda antingen rostat eller orostat.
Om du inte vill köpa svarta sesamfrön kan du byta ut till vita sesamfrön så blir smaken ungefär densamma.
Förutom att pensla dina bagels vid bakning kan kryddblandningen användas till att strö på hårdkokta ägg, avokado, över sallader eller annat som du önskar!
Rulla ut korvarna till längre rullar och forma dessa längre rullar till den klassiska bagelformen (håll i mitten) genom att trycka de två ändarna mot varandra
Bagels är ett lite lyxigare portionsbröd som jag bakar några gånger om året. Det känns lite märkligt att koka ett bröd innan det gräddas men kokningen ger den där härliga, glansiga, sega ytan som är karaktäristiskt för en äkta bagel (de är förresten väldigt goda att rosta)
En bagel eller beigel är en speciell typ av bröd. Den utbakade degen som får vila i kylskåpet eller källaren över natten får koka en stund innan bageln gräddas färdigt som vanligt i ugn
PotatismosCa 500g potatis2-3 msk smör1 dl grädde2 äggulorVitpeppar, salt, muskotnöt efter smak(En gnutta socker har de allra bästa kockarna med, valfritt, beror på om du är bra kock eller ej haa haa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.