Det här receptet på glutenfri kladdkaka måste jag bara dela med mig av. Själva kakan är både glutenfri och mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Det är faktiskt ingen skillnad utan bara två olika namn på samma växt. Jag utgick från mitt andra recept på squashkaka men tog bort bakepro och ökade istället mängden kokosnötsmjöl
Kladdkaka. Bred cashewgrädden över kladdkakan. Mixa valnötterna fint i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en jämn smet, men den ska inte vara helt slät
Kladdkaka. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall. Kladdkaka. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och ”bröa” med mandelmjöl. 2 dl mandelmjöl (+ extra till formen)
Eftersom vi inte hade några kokosflingor hemma när vi senast skulle baka kladdkaka fick vi improvisera och tog då istället lite kokosmjöl i och kortade ner gräddningstiden i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.