FILODEGSRUTOR MED SKINKA OCH ÄGG
DenblygaViolen
DenblygaViolen

FILODEGSRUTOR MED SKINKA OCH ÄGG

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 Port
  • 9 ark filodeg
  • 195 g babyspenat
  • 67½ g Arla® Svenskt Smör
  • 3 krm salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • 150 g tunnskivad rökt skinka
  • 112½ g Arla Köket® riven ost pizza, ca 2 dl
  • 6 ägg

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°. Tina filodegen.

    Fräs spenaten mjuk i lite av smöret i en panna. Salta och peppra.

    Smält resten av smöret. Pensla mellan varje filodegsplatta och lägg på varandra. Skär dem i fyra stora bitar.

    Lägg 2-3 skinkskivor mitt på varje degbit. Fördela spenat och ost som en ring på skinkan.

    Vik in och tryck till degen en bit in mot mitten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Knäck ett ägg i mitten på varje ruta.

    Pensla degen med smält smör. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills de fått fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.