Mac'n Cheese
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Mac'n Cheese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 Personer
  • 300 g pasta, ex makaroner eller gemelli
  • 25 g + 25g smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 130 g + 50g riven ost
  • 15 stänk tryffelolja (cirka 0,25 tsk)

Beskrivning

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men dra av 1 minut på koktiden.

    Smält 25g smör i en kastrull och vispa i mjölet och sedan mjölken. För ännu krämigare Mac’n Cheese byter du 1 deciliter av mjölken mot vispgrädde eller syrad vispgrädde. Låt redningen puttra ett tag (1-2 minuter) under omrörning så mjölet får koka ut – annars blir det lätt en mjölig konsistens på redningen. Ha i salt, vitlökspulver, lökpulver och mal i svartpeppar. Rör i 130g riven ost och stänk i tryffeloljan. Smaka av så den blir balanserad och smakrik. Ostsåsen ska vara ganska tjock men ändå rinna ur kastrullen utan problem när du häller upp den i nästa steg.

    Ha ner pastan i en gratängform och blanda den med ostsåsen. Ställ in i 200°C på varmluft eller 225°C på över- och undervärme i 10 minuter. Ta ut och strö på 50g ost och ställ in i ytterligare 10 minuter eller tills den fått fin yta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.