PANNKAKOR MED HAVREGRYNSGRÖT
DenblygaViolen
DenblygaViolen

PANNKAKOR MED HAVREGRYNSGRÖT

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 14 st (i en liten stekpanna)
  • 3 dl havregryn
  • 7 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 5 ägg

Beskrivning

    1. Blanda havregryn, vatten (blanda i 7 dl) och salt i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra några minuter tills det blir en gröt. Tips! Mixa havregrynen om du vill ha en slätare smet!

    2. Fyll upp lite kallvatten i diskhon. Ställ ner grötkastrullen och låt den svalna. Rör om då och då så går det lite snabbare.

    3. Blanda ner äggen i gröten (om gröten är för varm kan äggen koagulera/stelna).

    4. Värm upp en stekpanna eller plättjärn och stek pannkakor. Smält smör i stekpannan och häll på ett lager smet i pannan. Prova att steka en pannkaka. Om smeten är för trög och inte flyter ut kan man tillsätta några matskedar vatten till och röra om ordentligt, men inte för mycket för då blir smeten för vattnig. Stek på medelvärme tills smeten stelnar. Vänd försiktigt på pannkakan och stek en stund till på andra sidan. 

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.