Ägg Benedict – pocherat ägg, skinka/lax, spenat och hollandaise på toast
3 kockar 7 kids
3 kockar 7 kids
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 4 ägg Koka upp vatten och ättika, knäck äggen ett i taget i en liten kaffekopp eller decilitermått
  • Gräddkokt spenat
  • 1 lök – hackad
  • 2 vitlök – riven
  • 10 gr smör
  • 150 gr spenat
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar
  • Till servering
  • 4 skivor rostat eller stekt bröd
  • 4 skivor rökt skinka eller rökt lax
  • 2 dl hollandaisesås egengjord eller köpt
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • 300 gr smält smör
  • 5 äggulor 2 msk vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 citron, saften ifrån

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.