Jordgubbslasagne
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Jordgubbslasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paket Graham-kex
  • 800 g färska jordgubbar
  • 220 gram färskost
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,8 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt

Beskrivning

    1. Blanda färskosten och strösockret i en bunke med en mixer tills det blivit en jämn smet.

    2. I en annan bunke, blanda vispgrädden tills den blir krämig. Tillsätt florsocker och vanilj och blanda tills det blir en fast smet.

    3. Blanda ner färskostsmeten i vispgrädden och blanda noga.

    4. Lägg grahamkex i en 33 x 23 cm avlång ugnsform. Lägg hälften av gräddsmeten över och sprid ut över hela formen.

    5. Lägg på hälften av jordgubbarna följt av ytterligare ett lager med grahamkex. Avsluta med ytterligare ett lager vispgrädde och jordgubbar.

    6. Låt stå i kylen i 4-5 timmar. Servera och njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.