Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatisoch en tvärslagen Hollandaisesås
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Vi smörstekte filéerna med bara lite salt, peppar, dill och citron. Då har vi redan midsommar här imorgon och då blir det klassisk mat hos oss, färskpotatismed sill och på kvällen lite grillning
Servera den bräcktaskinkanochäggenmed senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing. Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör
Jag gjorde två varianter, en medskinka som botten och en med förvälld vitkål. Skinka respektive vitkål i botten på en muffinsplåt, så att de bildar formar för fyllningen
Finhacka vitlöken ochlägg i en mixer tillsammans med smör och sardeller. Häll bort vattnet och blanda grönsakerna med salladsbladen, olivoljan och citronsaften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.