Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Finfördela smöret i mjölet, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter
Idag blev det en pastasåsmed tonfisk och tomat. Labbat med vitaminer idag. Tog lika lång tid att laga som det tar att koka pastan och smakade riktigt bra
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. I med crème fraiche, grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 förpackningar (à 500 g) krossade tomater salt och peppar 4 portioner pasta (gärna spaghetti) 2 msk kapris 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Bönpasta 4
Naturligtvis är det konserverad tonfisk vi menar, kanske inget som man i vanliga fall kopplar ihop medpasta men här gör vi den kopplingen, för den är hur god som helst
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Tonfisk kan ersättas med en burk musslor. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag, häll sedan tillbaka den i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.