I dag blir det ytterligare en tjejdag hemma, för Ida och Olivia är fortfarande sjuka. Men i dag tror jag att jag och Ida ska försöka oss på en kort promenad för att få lite frisk luft och för att lindra vår rastlöshet lite
Jag märker att ni gillar fisk. Det är de recept som har allra flest läsare här på bloggen. Idag tänkte jag därför bjuda på en av Elins favoriträtter, sweet chili lax i ugn och eftersom jag inte kan bestämma vilken sås som är godast till får ni välja själva om ni vill servera äppeltzatziki eller passionsfruktsyoghurt till
Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag
Fredag fredag. Underbar skön känsla. Om ni gillar lax kommer ni att gilla detta skarpt, riktig höjdare. -)Ingredienser för 2 personer2 portionsbitar laxCitronsaftFlingsaltSås200 g kavli kräftost3 dl matlagningsgrädde2 msk citronsaft½ krm cayennepeppar½ fiskbuljongtärning½ dl dillSalt1 dl parmesanost (eller annan ost ni gillar)2 msk torrostade pinjenötterGör så härSätt ugnen på 200 grader
Enkelt och supergott och snabbmat the lchf way. Lax och tomater bakade i ugn400 g lax200 g körsbärstomater i kvistSmörOlivoljaFlingsaltSvartpepparChiliflingorYoghurtsås4 dl rysk yoghurt1 klyfta vitlök1-2 tsk franska örter1 msk olivolja2 tsk vit balsamvinägerSaltPepparFinhackad salladslök1
På bilden. lax med skinnsidan kvar. Ca 5 minuter i stekpannan och den är färdig. Lax, potatis, stekta grönsaker och min kalla sås med creme fraiche, honung, dijonsenap och vitvinsvinäger