500 g
papardelle eller annan pasta 1 förp tonfisk i olja 2 vitlöksklyftor 1 stor gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 2 nävar ruccola 1 citron 1,5 dl parmesan, finriven salt och svartpeppar olivolja
Toppa tallrikarna med bacon och grovhackad persilja. 1svartpepparKoka pastan. 1Finhacka och bryn schalottenlöken i olivolja. 1Tillsätt grädde och smula i osten. 1Tillsätt hackad färsk persilja och smaka av med svartpeppar. 1Skär bacon i små bitar och knaperstek den. 1Blanda ner såsen i pastan
funkar även med räkor. slå såsen över pastan o rör om. Tillsätt kräftosten o saften från den halva citronen o låt puttra i 5 min , tillsätt resten utom kräftstjärtarna o smaka av med salt o peppar. Låt allt få små koka i 10 min medanspastan kokar, häll i kräftstjärtarna o rör om
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Servera med spagetti, tagliatelle, penne, fusilli eller annan pastaformoch lite sallad. Men eftersom jag blir sugen på krämig pastasås ganska ofta försöker jag utöka repertoaren med krämiga såser så att det inte blir för tjatigt (just carbonara är svårt att kännas som tjatigt men ändå)
Skär filéerna och lägg uppe på pastan slå på lagom med sås. Koka pastanoch lägg upp på stora fat. Ta ut de färdiga kycklingfiléerna och smaka av och späd såsen med hönsbuljongen
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den med dressingen. Skölj och strimla purjon. Om du använder bönor från burk - spola dem i kallt vatten
Koka pasta al dente och koka äggen. Servera med den hemgjorda majonnäsen. Sätt en stavmixer i botten på bunken, mixa sedan och dra staven uppåt långsamt
Servera med nykokt pasta. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Värmen från vattnet kommer att göra att pastan fortsätter att mjukna efter tillagningen. hacka svampen och stek i olja, tills den har släppt ifrån sig all vätska
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.