Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30-2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i ca 8-10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg
13-4 päron. 1Fyllning150 g smör, rumstempererat 130 g strösocker (1,5 dl) 110 g ägg (2) 30 g äggula (2) 200 g mandelmjöl (4 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 3-4 päron aprikossylt, om du vill ha glansMördeg. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter. Grädda botten 5-10 minuter. Lägg på päronskivor och grädda pajen på 170 grader varmluft i ca 35 - 40 min
Många moment men värt varenda ett - för det här är en dröm. Vi hittade ett recept av RoyFares som blev årets konditor 2010. 2 ägg (totalt 125 g)210 g socker1 tsk vaniljsocker1 nypa salt2 g bakpulver45 g kakao115 g vetemjöl125 g smält smör20 pecannötter2 pkt dubbel-Daim1. 2 pkt dubbel-Daim
Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30-2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i ca 8-10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg
När pannan är varm så doppar du 2-3 brödskivor i taget i smeten , stek sen på båda. Fattiga riddare. Blanda samman vetemjöl, salt, vaniljsocker och strösocker i en bunke
2-3 st). Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna grovt. Lägg upp 12st muffinsformar på en plåt. Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke
Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Tänkte bjuda er på en sjukt god cheesecake från RoyFares, håll till godo. Godmorgon, lite seg idag efter gårdagens bravader, det blev en lång biltur till Skåne och när vi hade circa 5 minuters bilresa kvar stanna bilen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.